سم الله الرحمن الرحيم
زائرنا العزيز
اهلابك معنا ويسعدنا تسجيلك معنا
منتديات ماللك وانس

اسرة واحدة وقلب واحد


 
الرئيسيةالرئيسية  اليوميةاليومية  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  الأعضاءالأعضاء  المجموعاتالمجموعات  التسجيلالتسجيل  دخولدخول    
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر
الكود: ---------تضليل المحتوى
المواضيع الأخيرة
» خواطري الجزء الاول
الخميس يونيو 22, 2017 12:34 pm من طرف الجنتل

» اجمل مهارات و اهداف الدون كريستيانو رونالدو 2017
الخميس يونيو 22, 2017 12:31 pm من طرف الجنتل

» كل أهداف كريستيانو رونالدو ال12 في برشلونة
الخميس يونيو 22, 2017 12:28 pm من طرف الجنتل

» رابطة محبي وعشاق نادي القرن الافريقي (الاهلي المصري
الخميس يونيو 22, 2017 12:17 pm من طرف الجنتل

» مالك وانس على الفيس بوك --جروب متميز
الثلاثاء يونيو 20, 2017 2:00 am من طرف الساهر

» أذكار مستحبة ليلة القدر
الثلاثاء يونيو 20, 2017 1:57 am من طرف الساهر

» الصلاة في ليلة القدر
الإثنين يونيو 19, 2017 4:09 pm من طرف احمدباشا

» عمرة رمضان
الإثنين يونيو 19, 2017 4:04 pm من طرف احمدباشا

» اسرار عمل سلطة الطحينة زى المطاعم (3 انواع مختلفة)
الجمعة يونيو 16, 2017 11:35 pm من طرف النجم

منتدى
المواضيع الأكثر نشاطاً
رابطة محبي وعشاق نادي القرن الافريقي (الاهلي المصري
15 هوووووووووووو عــــــــــــــسل المنتدى --يلا نلعب
شات الجنتل مرحبا
لك سيدتى ملف كامل عن غرز التطريز
مواضيع ابريل 2012 المميزة منتديات مالك وانس
المواضيع المميزة لمنتدى مالك وانس بداية من يناير 2013
اى مثل يحطر ببالك --ضعه
مواضيع مايو 2012 المميزة منتديات مالك وانس
مواضيع يونيو المميزة 2012
سلسلة الصحابة كاملة
أفضل 10 أعضاء في هذا الشهر
Khaled
 
sama ahmed
 
المهندس
 
النجم
 
الجنتل
 
احمدباشا
 
الساهر
 

شاطر | 
 

 لكريب الحلو والحادق

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
مصراوية
عضوممـــــــيز
عضوممـــــــيز
avatar

اوسمتى :

عدد المساهمات : 1693
تاريخ التسجيل : 25/05/2011
العمر : 29
الموقع : مصر

مُساهمةموضوع: لكريب الحلو والحادق   السبت يناير 07, 2012 10:48 pm

مقادير الكريب
3 كوب حليب
3كوب دقيق
6 بيضات
ربع كوب زيت
ذرة ملح
الطريقة
هنضرب بالمضرب اللبن مع البيض والزيت
وبعد كده نحط الدقيق والملح ونضربهم كويس اوى لغاية مانصل على قوام متماسك
هنجيب طاسة تيفال نحط فيها نقطة زيت
ولازم النار تكون عالية
ونحط فيها كبشة من العجينة ونفرشها فى الطاسة
لما الورقة ميكونش فيها مادة سايلة يعنى العجينة نشفت
نقلبها ونسيبها 5 ثوانى ونشيلها وهكذا لغاية ماالعجينة تخلص وفى كل مرة نحط
نقطة زيت فى الطاسة
وعشان التوضيح يبقى اكتر
اسيبكم مع الصور



شايفين العجينة لازم تكون كده



لما تكون بالشكل ده يبقى لازم اقلبها

ده بعد ماقلبتها

نيجى بقى للحمة المفرومة وطريقة تعصيجها
مقادير العصاج
ربع كيلو لحمة مفرومة
بصلة ونص
ملعقتين كبار سمنة
رشة ملح
رشة فلفل
ملعقتين شاى بهارات
6 طماطم
م ك صلصة
جزرة
فلفل اخضر
الطريقة
هنفرم اللحمة ونحط عليها البصل والملح والفلفل والبهارات
ونقلبها ونحطها ع النار ونقلبها لغاية ماتدبل نحط عليها السمنة ونقلبها تانى
بعد كده نحط عليها الطماطم مبشورة والصلصة والجزر والفلفل مخلوطين مع بعض وعليهم رشة ملح
ونقلبهم فى بعض ونحط حوالى كوباية ميه ونغطى عليها ونسيبها تلت ساعة لغاية ماتستوى
هسيبكم مع الصور بالترتيب




دى لما استوت وهاخد من على الوش 3 معالق كبار وهعين الباقى لمدة نص ساعة فى الفريزر عشان مينفعش احطه على الكريب وهو سخن

دول ال3 معالق اللى اخدتهم حطيت عليهم ملعقة كبيرة صلصة
وملعقتين كبار صويا صوص عشان ده الصوص اللى هحطه على وش الكريب وهو فى
الصينية قبل ماادخله الفرن

دى صورته بعد ماضفت عليه نص كوباية ميه وسيبته يغلى

دلوقتى هسيبكم مع صور لف الكريب لغاية مايستوى ونقدمه



ده لما حطيته فى الصينية وحطيت عليه الصوص اللى عملته قبل مادخله الفرن
هسيبه تلت ساعة بس على درجة حرارة 200 فى فرن الكهربا لو البوتاجاز هتبقى الحرارة اخفض

ده لما استوى وقدمته

تابعونى المشاركة الجاية هنزل الحشو بالموز المكرمل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
مصراوية
عضوممـــــــيز
عضوممـــــــيز
avatar

اوسمتى :

عدد المساهمات : 1693
تاريخ التسجيل : 25/05/2011
العمر : 29
الموقع : مصر

مُساهمةموضوع: رد: لكريب الحلو والحادق   السبت يناير 07, 2012 10:49 pm

نيجى بقى لحشو الحلو
مقادير الحشو
4 موزات او اى فاكهة انتى بتحبيها
كوباية سكر
2 مك زبدة او سمنة
2 م ك مياه
هنجيب السكر ونسيبه فى الحلة على النار لغاية مايبقى كراميل
ولما يبقى كراميل هنحط عليه نقطة ميه بعد كده هنحط عليه الزبدة ونقلبه
وهنحط عليه الميه ونقلبه كويس عشان لو فيه كلاكيع تفك ونسيبه يغلى
هنكون فى الوقت ده بنقطع الموز شرايح
ونطفى على الكراميل ونحط فيه الموز يستوى على البخار ونغطى
هنجيب الكريب ونحط فيه الموز من غير الكراميل بس هنضغط عليه شوية بالسكينة
فيه طريقتين للتقديم وانا مصورالكم الاتنين
اول طريقة هنحط الكراميل بعد مانصفيه عشان لو فيه كلاكيع على الكريب
تانى طريقة هنحط فى نفس الطبق جنب الكريب موز بالصوص
اسيبكم مع الصور بالتفصيل










منقول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
احمدباشا
مراقب عام
مراقب عام
avatar

اوسمتى :



عدد المساهمات : 1652
تاريخ التسجيل : 20/07/2011

مُساهمةموضوع: رد: لكريب الحلو والحادق   الأحد يناير 08, 2012 9:53 pm

ياااااااجماله
تسلم

_________________






















الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الساهر
مشرف المنتدى العام
مشرف المنتدى العام
avatar

اوسمتى :


عدد المساهمات : 1623
تاريخ التسجيل : 15/05/2011

مُساهمةموضوع: رد: لكريب الحلو والحادق   الإثنين يناير 09, 2012 1:06 pm

تسلم الايادى اللى نقلت
وقدمت لنا هذا الطبق

_________________

يااااااااااااااااااااااااااارب






اللهم أنى أستودعتك مصر .♥. رجالها و شبابها .♥. نساءها و فتياتها .♥. أطفالها و شيوخها .♥. اللهم أنى أستودعتك ممتلكاتها و مبانيها و منشآتها .♥. اللهم أنى أستودعتك نيلها و اراضيها و خيراتها .♥. اللهم أنى أستودعتك أمنها و أمانها و أرزاق اهلها .♥. اللهم أنى أستودعتك حدودها و بحورها و جنودها .♥. فأحفظهم بحفظك يا من لا تضيع عنده الودائع و أنت خير الحافظين .♥. اللهم امين يااااااااا رب .♥








الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الجنتل
مدير عام المنتدى
مدير عام المنتدى
avatar

اوسمتى :





















عدد المساهمات : 1607
تاريخ التسجيل : 03/05/2011
العمر : 17
الموقع : منتدى مالك وانس

مُساهمةموضوع: رد: لكريب الحلو والحادق   الإثنين يناير 09, 2012 1:16 pm

تنفيييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييذ

شكرا

_________________







الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
النجم
مشرف الطاهى
مشرف الطاهى
avatar

اوسمتى :

عدد المساهمات : 1021
تاريخ التسجيل : 15/05/2011
الموقع : منتدى مالك وانس

مُساهمةموضوع: رد: لكريب الحلو والحادق   الإثنين يناير 09, 2012 1:45 pm


_________________


l]


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
Khaled
Admin
Admin
avatar

اوسمتى :




عدد المساهمات : 4937
تاريخ التسجيل : 30/04/2011

مُساهمةموضوع: رد: لكريب الحلو والحادق   الإثنين يناير 09, 2012 5:19 pm

من المفضلات عندى

الكريب الحلو طبعا

شكرا لك

_________________














الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://mo3ty.forumegypt.net
Khaled
Admin
Admin
avatar

اوسمتى :




عدد المساهمات : 4937
تاريخ التسجيل : 30/04/2011

مُساهمةموضوع: رد: لكريب الحلو والحادق   الإثنين يناير 09, 2012 5:20 pm

والحادق لذيذ
ايضا لكنى افضل الحلو سلمت يداك وان كان منقولا

شكرا

_________________














الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://mo3ty.forumegypt.net
هبه هوبا
عضوجديد
عضوجديد
avatar

اوسمتى :

عدد المساهمات : 13
تاريخ التسجيل : 21/04/2012

مُساهمةموضوع: رد: لكريب الحلو والحادق   الأحد أبريل 22, 2012 6:16 pm

لذيذ جدا جدا





تسلم الايادى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
لكريب الحلو والحادق
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: الطاهـــــــــــــى-
انتقل الى: