سم الله الرحمن الرحيم
زائرنا العزيز
اهلابك معنا ويسعدنا تسجيلك معنا
منتديات ماللك وانس

اسرة واحدة وقلب واحد
سم الله الرحمن الرحيم
زائرنا العزيز
اهلابك معنا ويسعدنا تسجيلك معنا
منتديات ماللك وانس

اسرة واحدة وقلب واحد
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


 
الرئيسيةالرئيسية  الأحداث  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز 13143668991022  
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر
الكود: ---------تضليل المحتوى
المواضيع الأخيرة
» فائدة التنوين في اللّغة العربيّة...
طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز Emptyالإثنين فبراير 19, 2024 4:50 pm من طرف المهندس

» فوز النادي الاهلي ببطولة السوبر المصري ال١٤
طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز Emptyالخميس ديسمبر 28, 2023 10:01 pm من طرف المهندس

» ازالة رائحة الفم
طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز Emptyالخميس ديسمبر 28, 2023 3:24 pm من طرف المهندس

» نصائح للتعامل مع الزوج البخيل
طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز Emptyالأربعاء مايو 24, 2023 3:52 pm من طرف مصراوية

» وصفة لازالة الكرش وترهلات البطن في 3ايام
طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز Emptyالأربعاء مايو 24, 2023 3:50 pm من طرف مصراوية

» وصفة لتقشير الجسم والرقبه وازلة الجلد الميت والحصول على ملمس حريري كالاطفال
طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز Emptyالأربعاء مايو 24, 2023 3:42 pm من طرف Khaled

» ماسك الحلبه لتبييض الوجه ونضاره البشرة
طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز Emptyالأربعاء مايو 24, 2023 3:41 pm من طرف Khaled

» اذكارالمساء
طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز Emptyالأربعاء مايو 24, 2023 3:17 pm من طرف Khaled

» من اسرار لغة الجسد
طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز Emptyالأربعاء يناير 06, 2021 8:25 am من طرف Khaled

منتدى
المواضيع الأكثر نشاطاً
رابطة محبي وعشاق نادي القرن الافريقي (الاهلي المصري
15 هوووووووووووو عــــــــــــــسل المنتدى --يلا نلعب
شات الجنتل مرحبا
لك سيدتى ملف كامل عن غرز التطريز
مواضيع ابريل 2012 المميزة منتديات مالك وانس
المواضيع المميزة لمنتدى مالك وانس بداية من يناير 2013
اى مثل يحطر ببالك --ضعه
يالا كلنا نبارك لاخونا انس على نجاحه فى الثانوية
مواضيع مايو 2012 المميزة منتديات مالك وانس
سلسلة الصحابة كاملة
أفضل 10 أعضاء في هذا الشهر
لا يوجد مستخدم

 

 طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
احمدباشا
مراقب عام
مراقب عام
احمدباشا


اوسمتى :
طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز 17


طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز Eb3

عدد المساهمات : 1652
تاريخ التسجيل : 20/07/2011

طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز Empty
مُساهمةموضوع: طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز   طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز Emptyالسبت ديسمبر 03, 2011 8:16 am

[size=16]طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز


طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز 4
]اولا الطماطم :
أنا بجيب الطماطم مستوية وبعدين اضربها فى
الخلاط واصفيها بصفايه .. وبعدين احط لكل كيلو طماطم تلات ملاعق سمن
واسيبها لحد ماتنشف مايتها خالص وبعدين احطها فى اكياس وكل كيس على قد
الاكلة..
وهى المعلومات منقولة من
ثانيا الثوم:أنا بشترى الثوم فى شهر مايو لان سعره بيكون رخيص وكمان بيكون مش جديد فيبقى تقشيره صعب ولا قديم فيبقى فاضى ....
بجيب الثوم واقشره واحطه فى الخلاط واحط معاه لكل كيلو ثوم اتنين ملعقة
كبيرة زيت ونص ملعقة ملح... واضربهم لحد مايبقى ناعم... واحط معظم الكمية
فى برطمان زجاجى (والزيت عشان لون الثوم مايتغيرش وكمان يحتفظ بالنكهة
بتاعته.. اما الملح عشان مايجمدش فى الفريزر واعرف اخد منه بالمعلقة بطريقة
سهلة).... اما باقى الكمية باحط معاهم فى الخلاط فلفل اخضر وكسبرة خضرة
وكمون كتير وبضربهم مرة تانية لحد ما المكونات تنعم وبحطهم فى برطمان تانى
عشان تتبيل السمك وطواجن الجمبرى والكاليمارى.. وتتبيلة البدنجان المخلل
وحاجات كتير.......وبيقعد عندى من السنة للسنة اللى بعدها....




ثالثا البسلة:بجيب البسلة واخرج حبوب البسلة من قشرتها واحطها فى كيس مع جزر مقطع مكعبات صغيرة ... وبس


رابعا الفاصوليا:بقطع طرفى الفاصوليا وبعدين اقطع
الفاصوليا الى قطع متوسطة وبعدين اكون حاطة على النار حلة فيها ماء مغلى
وملح واسقط الفاصوليا لمدة دقيقة بعد ما اشيل الحلة من على النار واصفيها
فى مصفاة وبعد متتصفى خالص اكون مجهزة طبق فيه ماءوثلج كتير واحط المصفاه
بالفاصوليا في الماء المثلج لمدة ثوانى حتى تحتفظ بلونها اخضر زاهى .....
واصفى الفاصوليا مرة اخرى واعبيها فى اكياس على حسب الأكلة..
هى المعلومات منقولة من


خامسا الخضرة:بالنسبة للبقدونس والكسبرة والشبت
بغسلهم كويس اوى وانقعهم بعد كده فى ماء مضاف ليه معلقة خل وبعدين افرمهم
ناعم اوى بمخرطة الملوخية وواصفيهم لمدة ساعتين على قطعة قماش وبعدين احطهم
فى كيس وكل ما احتاج شويه اخدهم من الكيس على طول..وباستخدمه لخلطة المحشى
والممبار والفول بالتقلية وساعات لما بيكون عندى عزومة بافرشهم تحت الاكل
فى الطبق وارشهم على الطبق ...
هى المعلومات نقلتها اليكم من مصدر



سادسا البطاطس المقلية:باقشر البطاطس واغسلها بعد
ماأقشرها بس... وبعدين اأقطعا صوابع متوسطة وطويلة.. وانقعها فى ماء ساخن
وملح وخل وملعقة سكر..(لكل كيلو بطاطس 1لتر ماء ساخن و3ملعقة ملح صغيرة
وربع كوب خل وملعقة سكر) واتركها فى الماء منقوعة لحدمايبرد (مش اوى )يكون
دافئ واحمرها فى زيت غزير وساخن جدا واقلبها باستمرار لكن بعد ما تاخد
اللون الاصفر الفاتح.. واقلبها لحد لونها ما يبقى دهبى فاتح وأنشلها على
ورق ماص للزيت واسيبها لحد ماتبرد وبعدين احطها فى علبة بلاستيك فى
الفريزر... واخرجها فى اى وقت على الطاسة اللى فيها زيت ساخن جدا على طول
من الفريزر(عشان درجة برودة البطاطس هتقلل درجة حرارة الزيت فلازم يكون
الزيت سخن اوى اوى)
هى المعلومات نقلتها اليكم من مصدر



سابعا ورق العنب:باقوم برص ورق العنب واحدة عكس
واحدة... يعنى امسك الورقة من العنقود واحطها فى اتجاه معين والورقة اللى
بعدها اخلى العنقود فى الجهة الاخرى .......واشيلهم فى اكياس فى الفريزر
ولما باطلع الكيس باسلق ورق العنب وهو متجمد..
هى المعلومات نقلتها اليكم من مصدر


ثامنا الباميه:باقمع البامية وأغليها لمدة تلات
دقائق فى مية مغلية على النارواطلعها من المية المغلية على مياة فيها
مثلجة(فيها تلج)واصفيها كويس من المية واشيلها فى اكياس ولما باستخدمها
بحطها وهى متجمدة مش بسيبها تفك عشان لونها يبقى حلو مش غامق..
هى المعلومات نقلتها اليكم من مصدر


خامسا الموز:لكل كيلو موز ربع كوب لبن و2 ملعق
سكر واضربه فى الخلاط هايبقى عندك جرانيتا موز تحفة ... باخد منها بالمعلقة
واعمل عصير موز باللبن او بحطها على فروت سلاط بدل الأيس كريم وبحطها كمان
على الكيكة وهية لسه طالعة من الفرن (ساخن مع بارد) بس مش هاقدر اوصفهالكو
يميي موت..
هى المعلومات نقلتها اليكم من مصدر


سادسا الجوافة:باقطعها شرايح واحط عليها سكر واشيلها فى الفريرز فى اكياس حسب الحاجة...
هى المعلومات نقلتها اليكم من مصدر


سابعا البلح الرطب (الاسمر):باشيله فى برطمان بعد
ما أشيل النوى وأقسمه نصفين.. باحطه بالطول جنب بعض وده بيسهل انى اخد منه
من غير مايتقطم .. وعلى فكرة مش بيتجمد أبدا" .. وبعمل منه تارت البلح
وكيكة البلح فى اى وقت فى السنة...
هى المعلومات نقلتها اليكم من مصدر

ثامنا الرومان:بافصص الرومان واخرج الحب واحط
عليه سكر واشيلة فى اكياس ... ومش بيتجمد برضه.. وباستخدمه فى الفروت سلاط
وسلاطة الرومان وتارت الفواكه وكزينة لكثير من الحلويات والايس كريم..
وكمان بعمله عصير واصفيه ..
هى المعلومات نقلتها اليكم من مصدر

تاسعا العنب: باشترى العنب اللى حباته كبيرة
سواء كان أحمر أو أخضر.. وباشيله فى اكيس بعد ما بأفرط العنب من العنقود
واغسله.. وباخد كمية منه واسيبها يومين على صينية كبيرة مفروشة بورق ابيض
وعلى الورق فوطة قماش .. وبعدين اجيب حلة واحط فيها ماء مغلى وزيت لوز (لكل
لتر ماء ملعقة زيت لوز صغيرة) ونضع فيها العنب بعد ان أصبح ذابلا" لمدة
ثلاث دقائق وبعدين باصفى العنب وبعدين باحطه مرة تانية على نفس الصينية
وباسيبها فى مكان مشمس اوى لمدة عشرة ايام وكل يوم باقلبه.. هايبقى عندك
زبيب بيتى .. انا باعملة لو كان العنب اللى عندى بقى ذابل او كان مش حلو
اوى...
هى المعلومات نقلتها اليكم من مصدر


عاشرا" الليمون والبرتقال البلدى:الاتنين باعملهم
بنفس الطريقة... الاول بابشر قشر الليمون اوالبرتقال بمشرة صغيرة اوى..
ماتبشريش الجزء الابيض... وباحتفظ بيهم فى علب تلاجة صغيرة اوى او برطمانات
صغيرة لانى باعمل كميه كبيرة جدا..وبعدين باقسم الليمون والبرتقال اللى
بشرت قشرتهم نصفين وباعصرهم كويس وباحطهم فى علب مكعبات التلج ... وباعملهم
مكعبات ليمن وبرتقال.. وكل مكعب على قد كوب العصير لو قلبناه كويس مع ماء
وسكر... او كميه مكعبات فى الخلاط مع مياة وسكر.......وكمان مكعبات الليمون
باتبل بيها الفرخ والبفتيك مع باقى المكونات طبعا.. وباعمل منها كل حاجة..
الشربات بتاع الحلويات.. وباغلى مع مكعب ليمون شوية مياه فى اى حلة
المونيوم يكون لونها بقى غامق... وحاجات تانية كتير .. يعنى انتى ومزاجك..
هى المعلومات نقلتها اليكم من مصدر



طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز 280

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
احمدباشا
مراقب عام
مراقب عام
احمدباشا


اوسمتى :
طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز 17


طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز Eb3

عدد المساهمات : 1652
تاريخ التسجيل : 20/07/2011

طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز   طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز Emptyالسبت ديسمبر 03, 2011 8:19 am

منقول لعيون احلى اغضاء
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الساهر
مشرف المنتدى العام
مشرف المنتدى العام
الساهر


اوسمتى :
طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز 17

طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز Eb3

عدد المساهمات : 1624
تاريخ التسجيل : 15/05/2011

طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز   طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز Emptyالسبت ديسمبر 03, 2011 8:30 am

طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز Walix-good
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
احمدباشا
مراقب عام
مراقب عام
احمدباشا


اوسمتى :
طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز 17


طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز Eb3

عدد المساهمات : 1652
تاريخ التسجيل : 20/07/2011

طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز   طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز Emptyالأحد ديسمبر 04, 2011 7:35 am

اشكر حضورك
الكريم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة حفظ جميع الخضروات و الفواكة فى الديب فريز
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» فوائد الخضروات الورقية
»  مع أسامة أطيب-اختيار الخضروات والفاكهة
» _ طريقة تنظيف منزلك _ احدث طريقة لتنظيف الجدران
» طريقة لتعذيب المراة --اكثر من طريقة
» مداخلة فريد الديب في القاهرة اليوم 11/6/2012

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: تدبيرونصائح-
انتقل الى: